Kiinnitä kehäpalkki julkisivuun

Kun terassi rakennetaan talon yhteyteen, kiinnitetään sisin kehäpalkki useimmiten talon seinään. Talon perustan materiaali ratkaisee, miten runkopalkki kiinnitetään. Kehäpalkki on tärkeää kiinnittää koko pituudeltaan perustaan.

<< Luitko jo perustuksista?

Jos terassia ei kiinnitetä taloon, voit jättää tämän kappaleen välistä ja siirtyä osioon Rungot >>

Asennus betoniperustaan

Betoni on yleisin materiaali, johon runkopalkki kiinnitetään. Käytä EUS-betoniruuvia betoniperustaan, se on yksinkertainen tapa kiinnittää kehäpalkki. Toinen vaihtoehto on käyttää vaarnaruuviankkuria (ESSVEn valikoimassa nimellä Golden Anchor), joka on luotettava tapa kiinnittää raskaita kuormia betoniin, mutta jonka asennus vie hieman enemmän aikaa.

Näin toimit: EUS-betoniruuvi vaatii perustuksen esiporausta ennen ruuvausta. Varmista, että valitset kyllin pitkän ruuvin, joka uppoaa sisempään betonikerrokseen vähintään 50 mm matkalta.

Huom! Julkisivun mahdolliset eristeet ja rappaus eivät ole kantavaa rakennetta.

Betonijulkisivuun suositellut tuotteet toimivat myös massiivitiilelle.

Tuotteet betonirunkoon

Asennus kevytsoraan/kevytbetoniin

Rapattujen julkisivujen perustus on usein kevytsoraa tai kevytbetonia. Niihin asentamiseen suosittelemme huokoisiin materiaaleihin tarkoitettua HL-kevytbetoniruuvia.

Näin toimit: Kevytbetoniruuvin voi ruuvata suoraan kevytbetoniin tai kevytsoraan, ei siis tarvitse esiporata. Kevytsora ja kevytbetoni ovat huokoisia materiaaleja, joten on ruuvin on tärkeää upota mahdollisimman syvälle perustuksen parhaan kantokyvyn mahdollistamiseksi. Ruuvinkärjen tulisi mieluiten yltää yli harkon puolivälin.

Huom! Jos julkisivun pinta on rapattu, poista rappaus asennuskohdasta, jotta kevytbetoniruuvi kiinnittyy paremmin.

SE_bygga altan_grundkonstruktion_bärlina_betongskruv_1000x400.jpg

Tuotteet kevytbetoniin

Asennus puiseen perustaan

Jos asennat kehäpalkin talon puiseen perustukseen, käytä tukevampia W- tai HF-ruuveja (WAF ja HEX), jotka sopivat hyvin kantaviin rakenteisiin. Ruuveilla on samanlaisia ominaisuuksia ja molemmat voi asentaa ilman esiporausta. Jos lopputuloksen ulkonäkö on sinulle tärkeää, suosittelemme puu- ja rakenneruuvi W:tä (WAF), jonka kanta on litteä, jos taas pidät tärkeänä nopeaa asennusta kuusiokolohylsyllä, on HF-puuruuvi (HEX) oikea valinta.

Näin toimit: Kumpikaan ruuveista ei vaadi esiporausta, joten voit kiinnittää palkin suoraan perustaan. Kantokyvyn varmistamiseksi on tärkeää saada ruuvi kyllin pitkälle perustaan.

SE_bygga altan_grunskonstruktion_vinkelbeslag_1900x400.jpg

Tuotteet puurunkoon

Asennus tiili- ja harkkoperustaan

Tiileen asennettaessa toimii GXL-tulppa erinomaisesti, koska tulppa muodostaa ”solmun” onteloon ja kuormitusarvo paranee.

Näin toimit: Asennettaessa tulpan tulee yltää kiven ensimmäisen reikärivin ohi. Ruuvin täytyy siis tarttua vähintään kahteen tiilen seinämään pitävyyden varmistamiseksi. Kierrä ruuvia kunnes tunnet tulpan kiertyvän solmulle, lopeta ruuvaaminen vasta silloin.

Tuotteet harkkoihin

Kehäpalkit, joita ei kiinnitetä talon perustaan

On tärkeää varmistaa, että muut kehäpalkit tulevat samalle korkeudelle kuin talon perustaan kiinnitetty. Varmista vatupassilla tai laserilla, että ne ovat linjassa.

Kehäpalkkien väli ei saa olla suurempi kuin 2,5 m. Jos haluat sitä suuremman terassin, täytyy sinun lisätä kehäpalkkeja saadaksesi tukevan terassin. Lisää aiheesta seuraavassa kappaleessa Rungon kiinnitys.

SE_bygga altan_grundkonstruktion_yttre regelverk_1000x400px.jpg

Kaikki vaiheet rakenna-terassi-oppaassa:

1. Perustukset >>

2. Kiinnitä kehäpalkki julkisivuun (olet tässä)

3. Runkopalkit >>

4. Perinteinen tai piiloasennus>>

5. Valitse oikea ruuvilaatu >>

6. Asenna kansilaudat oikein >>