Ruuvit piilossa vai näkyvillä?

Ennen kuin alat asentaa terassilautoja, tulee sinun päättää miten aiot asentaa. Perinteinen näkyvä terassiruuviasennus on tavallisin tapa, mutta viimevuosina on tullut suosituksi piilotettu asennus, jossa ruuvit ovat lähes näkymättömissä valmiissa pinnassa.

<< Luitko jo rungon rakentamisesta?

Jos olet jo valinnut asennustavan, siirry kappaleeseen Valitse oikea ruuvilatu >>

Rakenna terassi piilotetulla asennuksella

Viime vuosina on tullut suosituksi asentaa terassilaudat piilotetusti. Piilotetulla asennuksella on lopputuloksena ylellisen tuntuinen terassi, jossa ei näy ruuvinkantoja. Perinteisessä päälleruuvauksessa ruuvien ympäristö voi liuskoittua, mutta piilotettu asennus takaa tasaisen pinnan, joka on täydellinen paljaiden jalkojen alla!

Mitä piilotettu asennus tarkoittaa?

  • Piilotettu asennus on yhteisnimitys tavoille kiinnittää kiinnikkeet vinosti terassilaudan sivuun.
  • Tuloksena on hyvännäköinen terassi täysin ilman näkyviä ruuvinkantoja!
  • Piilotettuun asennukseen on kaksi tapaa, ruuvijärjestelmä Hidden Decking System ja ammattilaisjärjestelmä EDGEFAST System.

Piilotettu asennus Hidden Decking Systemillä (HDS)

HDS on täydellinen järjestelmä piilotettuun asennukseen ja se koostuu asennustyökalusta, ruuveista ja erikoisosista. Järjestelmään kuuluu sekä ruostumattomia A2- että A4-ruuveja, joten sitä voi käyttää myös haastavissa ympäristöissä.

Asennus on yksinkertaista ja muutamassa minuutissa saat rytmistä kiinni. Allaolevalla videolla saat nopean käyttöohjeistuksen.


Piilotettu asennus EDGEFAST Systemillä

EDGEFAST System on ennätysnopea tapa rakentaa terassi piilotetulla asennuksella. Järjestelmä koostuu ainutlaatuisesta naulaimesta ja naulankaltaisista kiinnikkeistä. Kiinnikkeet ovat joko ruostumaton A2-laatua tai CorrSeal-pintakäsiteltyjä (korroosionestoluokka C4).

EDGEFAST on ylistetty ammattilaisjärjestelmä ja todella hyvä investointi niille, jotka rakentavat monta terassia kesässä ja jotka asettavat korkeat vaatimukset niin lopputulokselle kuin ajankäytölle. Nopean asennuksen mahdollistaa kahden kiinnikkeen kiinnittäminen yhdellä liikkeellä.

Tärkeä tietää!
ESSVE EDGEFAST-järjestelmä sopii parhaiten pehmeämmille puulajeille eikä sitä voi käyttää yli 28 mm paksuille laudoille. Jos haluat asentaa piilotetusti sitä paksumpia lautoja, käytä Hidden Decking Systemiä.

Ruuvit piiloon

Jos haluat asentaa terassin ilman näkyviä ruuvinkantoja, valitse Hidden Decking (HDS) -järjestelmä tai ammattilaisjärjestelmä EDGEFAST.

Rakenna terassi näkyvillä ruuveilla

Tavallisin tapa rakentaa terassi on edelleen ruuvata suoraan puuhun. Siihen ei tarvita muuta kuin terassiruuvit ja ruuvinväännin. Perinteiset terassiruuvit ovat yleensä edullisempia kuin piilotettuun asennukseen käytettävät ruuvit.

Perinteisissä terassiruuveissa on laaja valikoima. ESSVE Classic on suosittu perinteinen terassiruuvi, jolla saa hyvän lopputuloksen. Ruuvia myydään sekä nauharuuvina että irtomyynnissä.

SE_bygga altan_trallskruv_1900x400px.jpg

Rakenna terassi ammattilaisten suosikkiruuvilla

ESSDECK Max -terassiruuvi on lyhyessä ajassa tullut puuseppien suosikiksi. Terassilauta on usein vinoa tai vääntynyttä ja voi olla vaikea kiinnittää paikoilleen. ESSDECK Maxilla vääntyneetkin laudat asettuvat helposti paikoilleen, sillä ruuvi vetää laudan mukanaan runkoa vasten eikä uppoa liian syvälle puuhun, kuten usein käy yritettäessä asentaa vääntynyttä lautaa perinteisellä terassiruuvilla.

Ruuvin 25 % perinteistä pienemmän kannan ansiosta lopputulos on hyvännäköinen ja viimeistelty. Sylinterimäinen kanta leikkaa puukuidut ruuvatessa, mikä vähentää puun liuskoittumista.

SE_bygga altan_trallskruv_essdeck max_essve_1000x500px.jpg

Terassiruuvit

Jos haluat käyttää perinteisiä terassiruuveja, valitset joko ESSDECK Max -laaturuuvin tai Classic-perusruuvin.

Kaikki vaiheet rakenna-terassi-oppaassa:

1. Perustukset >>

2. Kiinnitä kehäpalkki julkisivuun >>

3. Runkopalkit >>

4. Perinteinen tai piiloasennus (olet tässä)

5. Valitse oikea ruuvilaatu >>

6. Asenna kansilaudat oikein >>