Uusia suosituksia, kieroa puuta ja rutkasti laskelmia – terassiprojekti voi tosiaan panna sinut koetukselle. Listasimme tavallisimmat haasteet ja parhaat ratkaisut niihin. 

1. Runko ei kestä kuormitusta

Perustavanlaatuista on varmistaa, että rakentamasi terassi kestää sen, mihin se on tarkoitettu. Rungon mittasuhteiden laskeminen voi kuitenkin olla konstikasta.

Ratkaisu: Ilmainen ESSGUIDE-sovellus auttaa laskemaan rungon mittasuhteet puulajin ja terassin koon perusteella. Se ottaa huomioon myös mahdollisen kylpytynnyrin terassilla. Kaikki syöttämäsi tiedot muuttuvat myös täydelliseksi ostoslistaksi puutavarasta, terassiruuveista ja muista tarvikkeista.

Loading image...

2. Rungon rakentamiseen kuluu liian paljon aikaa

Terassiprojekti on suuri sitoumus ja vaatii paljon aikaa. Valitsemalla tuotteet fiksusti säästät aikaa ja helpotat urakkaa.

Ratkaisu: Vähennä työvaiheiden määrää runkoa tehdessäsi valitsemalla ruuveja, jotka eivät vaadi esiporausta. WAF-puuruuvilla voit liittää runkopalkit ja kiinnittää tukirakenteen ilman esiporausta. Puu- ja rakennusruuvi W:llä vältät myös aikaavievän esiporauksen ja luot tukevan rakenteen, joka ei vaadi palkkikenkiä tai muita tarvikkeita.

Loading image...

Rakenna tukeva perusta

Miten terassin perusta rakennetaan? Se riippuu maaperästä ja siitä, miten kantava rakenne ankkuroidaan. Saat kaiken tarpeellisen tiedon Puuterassi-oppaastamme.

Lue lisää
Loading image...

Puu- ja rakennusruuvi W

Kuormituskykyä vaativille järeämmille rakenteille suositellaan W-puuruuvia.

Tuotesivulle
Loading image...

3. Lautojen etäisyys on väärä

Irtoavat tai kohoavat terassilaudat johtuvat siitä, että niitä ei ole asennettu oikean välimatkan päähän toisistaan. Tämä kalliiksi käyvä virhe on kuitenkin helppo välttää.

Ratkaisu: Noudata Svenskt Trän suosituksia lautojen etäisyydestä reunasta reunaan terassilautoja asentaessasi. Raon leveys riippuu terassilaudan koosta ja puulajista.

Suosituksia noudattamalla tulee terassilautojen rako olemaan sopiva riippumatta siitä, kuinka kuivaa tai kosteaa puu on.

Loading image...

Asenna terassilaudat oikein

Lue lisää reunasta reunaan -etäisyydestä ja varmista kestävä terassi tutustumalla kaikkiin suosituksiin.

Lue suositukset
Loading image...

4. Väärä ruuvivalinta

Ruuvi ei ole pelkkä ruuvi. Terassiruuvin laatu on erittäin tärkeä valinta kestävän terassin rakentamiseksi.

Ratkaisu: Tutustu asiaan ja valitse juuri sinun terassillesi sopiva ruuvi! Suositukset perustuvat ympäristöön, puulajiin, terassin korkeuteen ja kokoon. Jos et jaksa perehtyä asiaan tai olet epävarma, niin ruostumaton A4-ruuvi on aina hyvä valinta. Silloin sinulla on vahva ja sitkeä ruuvi, joka pitää pintansa myös rakenteen eläessä vaihtelevan ilmankosteuden ja lämpötilan mukana.

Vinkki!
Tiesithän, että voit rakentaa terassin myös ilman näkyviä ruuvinkantoja niin sanotulla piilotetulla asennuksella? Tuloksena ylellisen tuntuinen ja liuskoittumaton terassi!

Loading image...

Tukea ruuvivalintaan

Puuterassi-oppaassamme on ruuvilaaduille omistettu osuus. Siellä on listattu valintaan vaikuttavat tekijät ja simppeli ohjeistus valinnan tueksi.

Valitse oikein
Loading image...

Piilotetut vai näkyvät ruuvit?

Perinteinen näkyvä terassiruuvausasennus on tavallisin tapa, mutta viimevuosina on tullut suosituksi piilotettu asennus, jossa ruuvit ovat lähes näkymättömissä valmiissa pinnassa.

Lue lisää
Loading image...

5. Vääntyneet terassilaudat

Ei ole tavatonta saada hieman vääntyneitä terassilautoja. Niitä voi olla vaikea saada oikealle paikalleen, sillä vääntyneen puun oikaisuun tarvitaan suurempaa puristusvoimaa.

Ratkaisu: Valitse ESSDECK Max -terassiruuvi! Ruuvilla on suuri puristusvoima, ja se kiinnittää myös vääntyneet laudat helposti oikealle paikalleen. Lisäksi ruuvin pienen kannan ansiosta lopputulos näyttää hyvältä eikä puu liuskoitu ruuvin ympäriltä.

Loading image...

Ammattilaisten suosikkiterassiruuvi

Voiko ruuvi helpottaa rakentamista? Ehdottomasti! Lue kuinka ESSDECK Max -terassiruuvi on lyhyessä ajassa noussut ammattilaisten suosioon. Ehkä sinunkin kannattaisi valita se projektiisi?

Lue lisää ruuvista
Loading image...

PUUSEPPIEN SUOSIKKI

Valitse ESSDECK Max -terassiruuvi, jos rakennat terassin perinteiseen tapaan. Ruuvilla on suuri puristusvoima ja pieni kanta, jonka ansiosta lopputulos näyttää hyvältä.

Tuotesivulle
Loading image...

6. Viuhkamainen lopputulos

Suoraviivaisen terassin saa rakennettua kieli keskellä suuta. Terassilautojen leveys vaihtelee, minkä vuoksi terassistasi voi tulla ”viuhkamainen”.

Ratkaisu: Mittaa aina jokainen lauta, sillä leveys voi vaihdella kosteuden mukaan. Siistein lopputulos tulee, kun jokainen rivi on tasalevyistä lautaa. Koska leveys voi vaihdella, on työ helpompaa, jos merkitset apuviivat metrin välein. Värilangan avulla saat merkittyä suorat linjat Svenskt Trän suositusten mukaan, niin sinun ei tarvitse tarkistusmittailla kesken työn.

Loading image...

Terassilautojen oikea asennus

Puuterassioppaamme viimeinen osa käy läpi kaikki Svenskt Trän suosituksen terassilautojen oikeasta asentamisesta.

Lue kaikki suositukset
Loading image...

7. Terassilaudat väärä puoli ylöspäin

Jotta vesi valuu helpommin pois terassilta, on terassilaudat hyvä asentaa oikea puoli ylöspäin.

Ratkaisu: Jos mahdollista, valitse asentaminen ydinpuoli ylöspäin. Terassilaudat voivat ajan mittaan hieman taipua, ja jos ydinpuoli on ylöspäin, tulee laudan yläpuoli hieman kuperaksi, mikä helpottaa veden valumista.

Vinkki!
Puun vuosirenkaat muodostavat hymyilevän suun laudan päähän, kun ydinpuoli on ylöspäin.

Loading image...

Suositellut artikkelit

Loading image...

Tee ympäristöystävällisiä valintoja

Kestävä terassi on pitkäikäinen ja ottaa ympäristön huomioon. Lue lisää mahdollisuuksista rakentaa terassi ympäristöystävällisesti.

Lue lisää
Loading image...

Vinkkejä altaan rakentamiseen

Jos rakennat terassille altaan tai kylpytynnyrin, vaikuttaa se niin terassin rakenteeseen, puulajin valintaan kuin ruuvivalintaankin. Mieti kaikki yksityiskohdat valmiiksi ennen rakentamisen alkamista.

Lue kaikki vinkit
Loading image...

Löydä lähin jälleenmyyjä

Rakennustarvikeliikkeestä löydät kaiken terassirakentamiseen – ruuvit, kiinnikkeet ja puutavaran. Olemme listanneet ESSVEn terassituotteiden jälleenmyyjät.

Löydä paikallinen myyjäsi
Loading image...