Mikä on fiksuin tapa saada uusi terassi? Esitimme kysymyksen todella kokeneille ammattilaisille, jotka ovat yhteensä rakentaneet satoja terasseja. Tässä heidän parhaat vinkkinsä materiaalien valitsemiseen, oikoteihin ja tavallisimpien virheiden välttämiseen. 

1. Suunnittele terassi ESSGUIDE-sovelluksella

ESSGUIDE on todella näppärä verkkosovellus, joka ohjaa sinut tekemään tarvittavat päätökset ja auttaa arvioimaan puutavaran, tarvikkeiden ja ruuvien menekin. Kaikki syöttämäsi tiedot muuttuvat täydelliseksi ostoslistaksi.

Aloita terassin suunittelu

Loading image...

2. Valitse ruuvi huolella

Valitse oikeanlaatuinen ja oikein pintakäsitelty ruuvi sen mukaan, mihin terassin rakennat. Varmuuden vuoksi haastattelemamme ammattilaiset valitsevat aina ruostumattoman terassiruuvin, koska sillä on pisin elinikä ja se kestää myös rakenteen liikkumisen.

Loading image...

Osta oikea ruuvi!

Ruostumaton A4-ruuvi on aina varma valinta, mutta on järkevää tutustua ruuvivalintaan vaikuttaviin tekijöihin. Rakennatko korkean terassin? Vai terassin uima-altaan vierelle?

Lue lisää
Loading image...

3. Ole tarkka puutavaran valinnassa

Huomaa, että puutavaran halpuudelle on aina syy. Vinous, vaihtelevat pituudet ja oksien paljous käyvät lopulta kalliiksi ja olet luultavasti melko pian kypsä vaihtamaan laudat uudelleen. Monien mielestä monet oksanreiät ovat vain esteettinen kysymys. Tosiasiassa niistä tulee enemmän tikkuja jalkapohjiin ja heikkoja kohtia on enemmän, etenkin kun oksat ovat puun päässä. Summa summarum: Valitse vähäoksaista ja niin suoraa ja tasaista puuta kuin mahdollista!

Loading image...

4. Oikotie nopeampaan rungon rakentamiseen

Puusepät etsivät jatkuvasti tuotteita, jotka tehostavat työntekoa. Käyttämällä rakenneruuveja terassin rungon rakentamisessa vältyt palkkikenkien ja aluslevyjen käyttämiseltä. Valitse puu- ja rakenneruuvi W, jonka kanta on suuri ja litteä, tai ET-T-ruuvi, jonka pieni pää uppoaa puuhun näkymättömiin. Kumpikaan niistä ei vaadi esiporausta, eli säästyt yhdeltä työvaiheelta.

Rakenneruuvi = vältyt sekä aluslevyjen käytöltä että esiporaukselta.

Loading image...

Puu- ja rakennusruuvi W

Kuormituskykyä vaativille järeämmille rakenteille suositellaan W-puuruuvia.

Tuotesivulle
Loading image...

RAKENNERUUVI ET-T

Rakenneruuvi ET-T liittää puuosat yhteen suurella puristusvoimalla eikä jää pinnalle näkyviin.

Tuotesivulle
Loading image...

5. Asenna terassilaudat oikein

Terassilaudat tulee ensinnäkin asentaa hienoin puoli ylöspäin. Jos mahdollista, valitse sydänpuoli ylös, eli asenna laudat niin, että puun vuosirenkaat muodostavat hymyilevän suun laudan päähän. Näin terassilaudan yläpuoli voi ajan mittaan tulla hieman kuperaksi, mikä helpottaa veden valumista.

Loading image...

6. Jätä aina rako lautojen väliin

Väärä etäisyys lautojen välissä on tavallisimpia virheitä terassin rakentamisessa. Kömmähdys, jolla on suuria seurauksia puun laajetessa ja kutistuessa säänvaihtelun mukana. Noudata aina Svenskt Trän suosituksia, joihin kuuluu lautojen asentaminen oikealla välillä reunasta reunaan puulajista riippumatta.

Loading image...

Lisää suosituksia

Terassilautojen oikeinpäin ja oikein välein asentamisen lisäksi on myös joukko muita suosituksia siihen, kuinka asennat terassilaudat parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue lisää
Loading image...

7. Suorat linjat ovat A ja O

Koska terassilautojen leveys usein vaihtelee, merkitsevät puusepät mielellään värilankaa käyttäen Svenskt Trän suositusten mukaiset suorat linjat.

Värilanka on mittanauhan tavoin kotelossa. Kotelossa on myös värijauhetta. Kiinnitä langan pää terassilautaan, kiristä lankaa toivottuun suuntaan ja vetäise lanka pois nopeasti, jotta värijauheen piirtämä viiva jää näkyviin.

Värilangan käyttö vie hieman aikaa, mutta lopulta säästää sitä, kun sinun ei tarvitse työn aikana tarkistusmittailla, ettei terassista tule viuhkamainen.

 

Svenskt Trän suosituksiin

Loading image...

8. Ruuvit piilossa – paljaat jalat kiittävät

Piilotetussa asennuksessa terassiruuvit kiinnitetään vinosti laudan sivuun, jolloin lopputuloksena on ylellisen oloinen terassi, jossa ei näy ruuvinkantaakaan. Terassin ylläpito on helpompaa etkä saa jalkoihin tikkuja, joita yleensä syntyy perinteisesti asennettujen ruuvinreikien ympärille. Hidden Decking System (HDS) on myös aloittelijoille sopiva piilotetun asennuksen järjestelmä.

Loading image...

Ei näkyviä ruuveja

Hidden Decking Systemillä (HDS) rakennat helposti terassin ilman näkyviä ruuveja. Järjestelmä koostuu asennustyökalusta, ruuveista ja erikoisosista.

Tuotesivulle
Loading image...

9. Hanki kunnon työkalut

Ruuvinväännin, mittausvälineet sekä katkaisu- ja jiirisaha ovat pääosassa terassia rakennettaessa, mutta tässä puuseppien vinkit suosikkityökaluihin, jotka edelleen helpottavat työtä:

  • Lampullinen pyörösaha.
  • Värilanka.
  • Vatupassi. Tosin on aina parempi, jos saat käyttöösi työmaalaserin.
  • ESSBOX Mini -laukku ruuvien säilyttämiseen.

Vinkki: vuokraa koneet!

Sähkötyökaluja ja -koneita, joita tarvitset vain yksittäiseen projektiin, on vuokrattavissa monella taholla. Edullisempaa sinulle ja ympäristölle.

Loading image...

JÄRJESTELE ESSBOXILLA NIIN HOMMA SUJUU NOPEAMMIN

Täytä ESSBOX Mini -laukku projektin kaikilla ruuveilla. Näet koko sisällön kerralla ja kuljetat sen helposti työmaan ja varaston välillä.

Loading image...

Suositellut artikkelit

 

 

Loading image...

RAKENNATKO TERASSIN ITSE?

Yhdenkin työvaiheen laiminlyönti tai väärät valinnat voivat käydä kalliiksi! Täältä löydät oppaan kaikkiin rakennusvaiheisiin.

Oppaaseen
Loading image...

Ammattilaisten suosikkiterassiruuvi

Voiko ruuvi helpottaa rakentamista? Ehdottomasti! Lue kuinka ESSDECK Max -terassiruuvi on lyhyessä ajassa noussut ammattilaisten suosioon. Ehkä sinunkin kannattaisi valita se projektiisi?

Lue lisää ruuvista
Loading image...

Löydä lähin jälleenmyyjä

Rakennustarvikeliikkeestä löydät kaiken terassirakentamiseen – ruuvit, kiinnikkeet ja puutavaran. Olemme listanneet ESSVEn terassituotteiden jälleenmyyjät.

Löydä paikallinen myyjäsi
Loading image...