Rakenna terassi - Vinkit ja ideat

Oletko rakentamassa suurta terassia, jossa on sekä pergola että kaide, ja haluat vinkkejä siitä, miten luoda esteettisesti miellyttävä kokonaisuus? Tässä norjalainen puuseppä Joakim jakaa kuvia viimeisimmästä terassiprojektistaan Jeløyllä ja vinkkejä ylellisen kokonaisuuden luomiseen.

Piiloasennus luo ylellisen terassin

Joakim valitsi terassin rakentamiseen Hidden Decking System (HDS) -järjestelmän, jotta valmiissa terassissa ei näkyisi ruuveja. Hän käytti haponkestäviä A4-ruuveja, koska terassi oli lähellä merta. Se oli ensimmäinen kerta, kun hän kokeili terassin rakentamista Hidden Decking System (HDS)-järjestelmällä, ja hän oli utelias näkemään, miten se onnistuisi:

- "Aluksi se oli hieman vaikea. Hän ei ollut tottunut ruuvata tällä tavalla, mutta ei kestänyt kauan, kun tekniikka oli vakiintunut. Olin yllättynyt siitä, miten nopeasti se eteni. Ja kuinka hyvin se onnistui", hän sanoi.

 

Loading image...

Rakenna pergola -

Jos aiot rakentaa pergolan, Joakimilla on rakennusvinkki, jolla saat vakaan pergolan ja kauniin saumattoman ulkonäön.

- Yleensä pergolaa rakennettaessa palkeille asetetaan päällyslauta, joka kiinnitetään ruuveilla. Minusta näyttää paremmalta, jos otat loven jokaisesta päällyslaudasta ja asennat sen vastaavaan palkiin, hän selittää.

Kun pergola rakennetaan tällä tavoin, sekä palkki että päällyslauta päätyvät samaan linjaan (ks. kuva). Tämä antaa esteettisesti miellyttävän vaikutelman, ja lisäksi saadaan vankka ja kestävä rakenne.

Joakimin suosittelemaa tekniikkaa kutsutaan "lehtiliitoksi". Lehtiliitoksessa et oikeastaan tarvitse ruuveja pergolan kattoon, koska päällyslauta ja palkki tukevat toisiaan. Tämö puuliitos oli yleinen rakennustapa ennen vanhaan; sekä katedraalikatot Euroopassa että ladot Norjassa rakennettiin samoilla puuliitoksilla.

- Jos sinulla on aikaa ja resursseja, tämä on erittäin siisti tapa asentaa pergolakatto - se näyttää tyylikkäältä ja kauniilta. Se vaatii enemmän käsityötä ja huolellista mittaamista, jotta rakentaminen onnistuu, mutta se on sen arvoista! Sanoo Joakim.

Loading image...

Rakenna Aita

Joakim suosittelee aidan lisäämistä suuremmille terasseille, koska se on yksinkertainen tapa luoda yhtenäinen ilme suurelle alueelle, jolla on monta "huonetta huoneessa".

Joakimin mukaan tehokkuus on tärkeä osa rakentamista. Kun hän rakentaa aitoja terasseille, hän yleensä leikkaa kaikki pylväät oikean korkuisiksi ennen aloittamista. Ensimmäinen pylväs kiinnitetään ruuveilla, loput pylväät kiinnitetään kahden välikappaleen avulla (oikean etäisyyden saamiseksi) ja dyckertillä, jotka pitävät ne väliaikaisesti paikoillaan. Kun kaikki pylväät on pystytetty, hän säätää tarvittaessa korkeutta ja kiinnittää pylväät ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla A2- tai A4 puuruuveilla.

- "Tämä on erittäin tehokas työskentelytapa, ja tällä menetelmällä saan aina suoran ja siistin lopputuloksen", hän selittää.

- Det här är ett väldigt effektivt arbetssätt och med denna metod får jag alltid ett rakt och snyggt resultat, förklarar han.

Loading image...

Terassivalaistus

Suuri terassi on kuin toinen olohuone. Jeløyn hankkeessa oli pergola, parvekekaiteet, tasoerot ja poreallas. Ja tietysti siitä halutaan nauttia myös silloin, kun aurinko on laskenut. Joakim ehdottaa, että terassille asennetaan valaistus, joka luo tunnelmaa myös auringonlaskun jälkeen.

Joakim suunnitteli valaistuksen niin, että se on sekä toimiva että esteettinen (katso tulos kuvasta). Se johdattaa portaikkoon, luo tunnelmaa pergolan alle ja ohjaa samalla valoa kauniisiin istutuksiin ja kiviseiniin.

Loading image...

Vinkit valaistukseen

Lue artikkeli terassin valaistuksesta saadaksesi inspiraatiota siitä, miten voit parhaiten integroida valaistuksen terassillesi. Hide-a-liten asiantuntijat antavat parhaat vinkkinsä.

Lue tästä
Loading image...