Ulkona on uusi sisällä

Yhtä suurempi osa elämästä vietetään ulkosalla. Siksi halutaan rakentaa terasseja, joilla ruoanlaitto ja oleskelu onnistuu myös kylminä ja sateisina päivinä. Kolme vinkkiä terassin ympärivuotiseen käyttöön:

  1. Kata osa terassista. Jos rakennat katoksen terassin päälle, ei sinun tarvitse juurikaan olla sisätiloissa kesäaikaan, ja muutamilla lämpölampuilla varmistat mahdollisuuden elää ulkotiloissa myös kylmempinä päivinä.
  2. Rakenna pergola tuulensuojaksi. Pergola voi näkösuojan lisäksi tarjota tehokkaasti suojaa tuulisina päivinä. Anna köynnöskasvien peittää pergola, jos haluat lisätä vehreyttä.
  3. Rakenna kesäkeittiö. Jos tilaa on, rakenna kesäkeittiö, mieluiten katettu, jotta voit käyttää sitä myös huonolla säällä.
Loading image...

INSPIRAATIOTA SUUNNITTELUUN!

ESSVEn Pinterest-tililtä löydät valtavasti ideoita ja inspiraatiota terassirakentamiseen. Rakennatko terassin altaan ympärille? Millaisia istutuksia haluat? Epäsäännöllisen muotoinen oleskelutila vai viihtyisä pergola? Vain taivas on rajana.

Löydä inspiraatio
Loading image...

Luo vihreä terassi

Vuonna 2020 meistä kaikista tuli puutarhamestareita ja viljelyeksperttejä. Nyt trendin tulos näkyy myös terasseilla. Yhä useampi rakentaa paikkoja viljelylle ja istutuksille terassillekin.

Vinkkejä vehreyden lisäämiseen terassilla:

  • Anna tilaa puille tai yrttitarhalle keskeltä terassia elävän vaikutelman luomiseksi. Suunnittele laudattomat kohdat tarkoin ennen terassin rakentamista.
  • Reunusta terassi terassilaudoista rakennetuilla istutuslaatikoilla. Huom! Multa painaa paljon, joten jos sijoitat terassille viljelypintoja, täytyy sinun huomioida niiden paino rakenteessa.
  • Anna kasvien kiivetä yli pergolan. Näkösuoja vain paranee, jos vihreät kasvit saavat peittää pergolan puupinnan.

 

Loading image...

Luo vihreä terassi

ESSVEn Pinterest-tililtä löydät inspiraatiota vehreän terassin ja viihtyisien pergoloiden rakentamiseen.

Löydä inspiraatio
Loading image...

ESSDRIVE-puuruuvi

Erittäin hyvä puuruuvi pergoloiden ja istutuslaatikoiden rakentamiseen. Sopii hyvin myös kaiteiden ja portaiden rakentamiseen.

Tuotesivulle
Loading image...

Rakenna luksusterassi ilman näkyviä ruuvinkantoja

Yksinkertainen tapa saada puupinta tuntumaan ylellisemmältä on asentaa laudat piilotetusti. 

Piilotetussa asennuksessa kiinnikkeet kiinnitetään vinosti laudan sivuun, minkä vuoksi ruuvit eivät näy valmiissa pinnassa. Perinteisessä päälleruuvauksessa ruuvien ympäristö voi liuskoittua, piilotettu asennus takaa tasaisen pinnan, joka on täydellinen paljaille jaloille!

Loading image...

Miten piilotettu asennus toimii?

Tutustu tarkemmin piilotetun asennuksen etuihin ja katso videoilta, miten asennus tehdään.

Katso videot
Loading image...

Ei näkyviä ruuveja

Hidden Decking Systemillä (HDS) rakennat helposti terassin ilman näkyviä ruuveja. Järjestelmä koostuu asennustyökalusta, ruuveista ja erikoisosista.

Tuotesivulle
Loading image...

Kuinka suuri puupinta? Valtava!

Puolet kaikista suunnitelluista terasseista on yli 50 neliömetriä ja enemmän kuin joka kymmenes yli 100 neliömetriä. Terassi on muuttunut ruokapöydälle ja kukkaruukulle tarkoitetusta tilasta olohuoneen jatkeeksi niin toimintojen kuin suunnittelun puolesta. Rakennelmaan halutaan yhdistää ulkoilmakeittiö, uima-allas ja useampia seurusteluryhmiä, mikä johtaa aina vain suurempaan pinta-alaan.  

Huom!
On tärkeää suhteuttaa perustukset terassin koon ja suunnitellun käytön mukaan. Multa on painavaa, samoin kesäkeittiö ja kylpytynnyrit, joten varmista että rakenne kestää sen, mihin se on tarkoitettu!

Loading image...

ÄLÄ UNOHDA RAKENNUSLUPAA!

Ilman rakennuslupaa terassin rakentaminen voi käydä kalliiksi, joten varmista tarkasti, tarvitsetko terassillesi rakennusluvan. Monet seikat vaikuttavat siihen.

RAKENNUSLUPA-ARTIKKELIIN
Loading image...

Laske materiaalien menekki

Tarvikelaskurilla laadit helposti täydellisen ostoslistan omaa terassiasi varten, jokaista ruuvia ja lautaa myöten.

Tarvikelaskuriin
Loading image...

Suositellut artikkelit

 

 

Loading image...

Palkatako ammattilainen?

Ammattilaisen palkkaamisessa on monia etuja. Listaamme 5 asiaa, joita sinun kannattaa pohtia ennen kuin otat yhteyttä puuseppään.

Lue vinkit
Loading image...

RAKENNATKO TERASSIN ITSE?

Yhdenkin työvaiheen laiminlyönti tai väärät valinnat voivat käydä kalliiksi! Täältä löydät oppaan kaikkiin rakennusvaiheisiin.

Oppaaseen
Loading image...

Laske materiaalien menekki

Tarvikelaskurilla laadit helposti täydellisen ostoslistan omaa terassiasi varten, jokaista ruuvia ja lautaa myöten.

Tarvikelaskuriin
Loading image...

Löydä lähin jälleenmyyjä

Rakennustarvikeliikkeestä löydät kaiken terassirakentamiseen – ruuvit, kiinnikkeet ja puutavaran. Olemme listanneet ESSVEn terassituotteiden jälleenmyyjät.

Löydä paikallinen myyjäsi
Loading image...