Ammattilaisen avun vastaanottamisella on monia hyviä puolia. Mahdollisimman sujuvan terassirakentamisen varmistamiseksi kannattaa tarjoukseen perehtyä kunnolla. Tässä käymme läpi asiat, joita sinun kannattaa pohtia ennen kuin otat yhteyttä ammattilaiseen.

Ulkonäkö – selkeä suunnitelma

Fiksua on tietää tarkasti, millaisen terassin haluat. Tuleeko terassille kattoa, aitaa, näkösuojaa tai pistorasioita?

Mitä paremmin olet suunnitellut, sitä halvempaa ja sujuvampaa rakentaminen on. Muutokset kesken työn tapaavat maksaa. Yhteistyön sujuvoittamiseksi sinulla on hyvä olla perusymmärrys siitä, että 250 neliömetrin terassi vaatii eri asioita kuin 50 neliöinen, etenkin piirtämiseen/suunnitteluun ja perustuksiin liittyen.

 

Loading image...

Puulajin valinta – mikä sopii juuri sinulle?

Ennen kuin puuseppä alkaa ehdottaa eri puulajeja, kannattaa pohtia seuraavia seikkoja:

  • Minkä näköisen ja tyylisen terassin haluat?
  • Kuinka paljon rahaa voit sijoittaa materiaaleihin?
  • Onko sinulla aikaa terassin ylläpitoon?
  • Onko ympäristöystävällisyys sinulle tärkeää?
  • Haluatko kävellä paljasjaloin saamatta tikkuja jalkapohjiin?

Huom!
Monet puulajit muuttuvat ajan mittaan. Esimerkiksi puun väri ostohetkellä ei välttämättä pysy samana. Varmista puutavaran toimittajalta, miten puu ikääntyy.

Loading image...

Valitse terassiruuvi – tärkein valinta

Oikeanlainen ruuvi on ratkaisevaa kestävän terassin rakentamisssa. Pohjoisessa ympäristössämme, jossa ilmankosteus ja lämpötila vaihtelevat suuresti, puu elää paljon, mikä rasittaa ruuvia.

Voidaksesi arvioida ammattilaisen ruuvivalinnan sopivuuden, sinun tulee tietää suurin piirtein eri ruuvilaatujen ja ruostesuojausten erot. Puuseppä suosittelee todennäköisesti ruostumatonta ruuvia. Perehtyneenä tiedät sen olevan hyvä valinta, maanpinnasta ja terassin koosta riippumatta.

Huom!
Kerro puusepälle, miten aiot huoltaa puupintaa. Ruuvivalintaan vaikuttavat monet tekijät, mukaanlukien puhdistustapa ja mahdollinen suolaus talviaikaan.

Loading image...

Materiaali – tilata vai ostaa itse?

Voi olla houkuttelevaa ajaa itse rautakauppaan siinä uskossa että niin säästää rahaa. Terassiin ja sen rakentamiseen kuluu kuitenkin paljon materiaalia. Jo pelkkä puutavara on lyijynraskasta ja tavallisen peräkärryn maksimikuorma on pian täynnä.   

Huom!  
Monet ammattilaiset eivät anna takuuta ostamallesi materiaalille tai kiinnikkeille! Ja jos lasket väärin ja ostat liian vähän materiaalia, aiheutuu lisäkustannuksia työn viivästyessä.

Loading image...

Piilotetut vai näkyvät ruuvit?

Perinteinen näkyvä terassiruuvausasennus on tavallisin tapa, mutta viimevuosina on tullut suosituksi piilotettu asennus, jossa ruuvit ovat lähes näkymättömissä valmiissa pinnassa.

Lue lisää
Loading image...

Budjetti – tarkkaile hintoja

Onko ammattilaisen tarjous kohtuullinen? Suuntaviivana on, että materiaalin ei pidä maksaa yli 50 €/m².

Jos haluat vertailla ammattilaisen tarjousta, voit käyttää ESSGUIDE-verkkosovellusta, jonka avulla arviot puutavaran, tarvikkeiden ja terassiruuvien menekin. Kaikki syöttämäsi tiedot muuttuvat täydelliseksi ostoslistaksi. Näin voit vertailla hintoja eri rakennustarvikeliikkeiden välillä.

Loading image...

Vinkkejä altaan rakentamiseen

Jos rakennat terassille altaan tai kylpytynnyrin, vaikuttaa se niin terassin rakenteeseen, puulajin valintaan kuin ruuvivalintaankin. Mieti kaikki yksityiskohdat valmiiksi ennen rakentamisen alkamista.

Lue kaikki vinkit
Loading image...

Suositellut artikkelit

 

 

Loading image...

ÄLÄ UNOHDA RAKENNUSLUPAA!

Ilman rakennuslupaa terassin rakentaminen voi käydä kalliiksi, joten varmista tarkasti, tarvitsetko terassillesi rakennusluvan. Monet seikat vaikuttavat siihen.

RAKENNUSLUPA-ARTIKKELIIN
Loading image...

Löydä lähin jälleenmyyjä

Rakennustarvikeliikkeestä löydät kaiken terassirakentamiseen – ruuvit, kiinnikkeet ja puutavaran. Olemme listanneet ESSVEn terassituotteiden jälleenmyyjät.

Löydä paikallinen myyjäsi
Loading image...