Ammattilaiset ovat todistaneet terassien suosion kasvua. Tämän myötä ESSVE päätti kehittää terassiruuvin yhteistyössä ammattilaisten kanssa helpottaakseen ja tehostaakseen terassiprojekteja. Vuonna 2020 markkinoille tuotiin ESSDECK Max -terassiruuvi. Ruuvi nousi pian ammattilaisten suosioon ja myyntitilastojen kärkeen.  

Höghults Byggservicen Per Jansson on puuseppä, joka on rakentanut useita terasseja. Per on työskennellyt puuseppänä yli 10 vuotta ja rakentaa vuosittain useita terasseja asiakkailleen Karlsborgissa ja sen ympäristössä. Hän on hyvin rutinoitunut terassirakentaja, joten hän sopi loistavasti testaamaan uutta terassiruuviamme! Mitä hän sanoi ESSDECK Maxista ja miten rakentaminen sujui?

Huom!
Voit tehdä menekkilaskelman ruuveille ja puutavaralle helposti ESSGUIDE-laskurilla. 

ESSGUIDEEN

Loading image...

Kerro, millaisessa projektissa käytit ESSDECK Max -ruuvia? 

Terassi, johon testasimme ESSDECK Maxia, oli reilu 40-neliöinen ja rakennettiin Karlsborgissa vanhan asiakkaan kotiin. Asiakas halusi tyylikkään terassin, joten ehdotin ESSDECK Maxia, josta olin kuullut kollegoiltani. Pieni kanta näyttäisi paremmalta kuin perinteinen isompi ruuvinkanta, mutta puristusvoima riittäisi erinomaisesti, joten se vaan kuulosti hyvältä ratkaisulta tähän projektiin. 

Kerrohan, mitä pidit ruuvista? 

Pidän siitä kovasti! Etenkin pieni kanta, joka viimeistelee laudan, sopii täydellisesti tyylikästä ja hyvännäköistä lopputulosta haluaville asiakkaille. Lisäksi reiän ympärystä ei liuskoitu juuri lainkaan ja laudat kiinnittyvät tiukasti. 

Oletko tyytyväinen lopputulokseen? 

Minä, tai me, olemme hyvin tyytyväisiä! Asiakas antoi meille lisää työtä keväälle - eikös se todista, että teimme hyvää työtä?

Loading image...

ESSDECK Max ruostumaton A4

Valitse ruostumaton A4-ruuvi, korroosionestoluokitus C5, kun rakennat vaativiin ympäristöihin kuten uima-altaan ympärille, tai siltoja tai terasseja merenrannikolle.

Tuotesivulle
Loading image...

ESSDECK Max ruostumaton A2

Valitse ruostumaton A2-ruuvi, korroosionestoluokitus C4, kun rakennat järven tai murtoveden läheisyyteen. Ruuvi on joustava ja sietää hyvin liikettä ja sopii siksi myös suurten terassien rakentamiseen.

Tuotesivulle
Loading image...

ESSDECK Max CorrSeal

CorrSeal-pintakäsitellyn ruuvin korroosionestoluokitus on C4. Sitä käytetään pienempiin, mataliin terasseihin, jotka eivät tule vaativiin ympäristöihin.

Tuotesivulle
Loading image...

Per piti ESSDECK Maxista ja kertoi ruuvin monista hyvistä puolista. Ovatko ne muotoilun ansiota? Alla käymme hyvät puolet tarkemmin läpi, jos haluat paneutua syvemmälle terassiruuvimaailmaan.  

Miten ruuvinkannan muotoilu vaikuttaa lopputulokseen? 

Per kertoo haastattelussa ruuvinkannan olevan pienempi kuin perinteisissä terassiruuveissa ja liuskoittumisen ruuvinreiän ympärillä olevan hyvin vähäistä. Pitää paikkansa! Ruuvinkanta on runsaat 25 % pienempi kuin tavallisessa terassiruuvissa, ja se on lähes näkymätön valmiissa pinnassa.

ESSDECK Maxin kanta on sylinterimäinen ja sen alareuna on tavallista terävämpi. Nämä ominaisuudet sekä urat heti kannan alla leikkaavat puukuidut ruuvatessa. Tämä vähentää merkittävästi puun liuskoittumista.

Loading image...

Miksi nykyisiltä terassiruuveilta vaaditaan suurta puristusvoimaa? 

Kieroa ja vääntynyttä puuta tulee lautatarhoilla yhä useammin vastaan. Suorasta puusta poiketen vääntyneitä lankkuja voi olla vaikea asentaa ja saada kunnolla kiinni perustuksiin. ESSDECK Max -terassiruuvilla se ei ole ongelma. Ruuvin puristusvoima on niin suuri, että se asettaa vääntyneetkin laudat helposti oikealle paikalleen.  

Ruuvin etu on siis se, että ilman ponnisteluja saat yhtä hyvännäköisen lopputuloksen niin vääntyneellä kuin suorallakin laudalla. Ruuvi vetää laudan mukanaan runkoa vasten eikä uppoa liian syvälle puuhun, kuten usein yritettäessä asentaa vääntynyttä lautaa perinteisellä terassiruuvilla. 

Mikä tuo ruuviin puristusvoimaa? 

Optimaalisen puristusvoiman saavuttamiseksi suunnittelimme ruuvin kierteet auttamaan kärkeä puristamaan laudan paikalleen.

ESSDECK Maxissa on kahdet kierteet. Kärjessä kierteet ovat harvemmassa kuin ylempänä. Kun alemmat kierteet (jotka uppoavat nopeasti puuhun) saavuttavat tukipalkin ja ylemmät kierteet (jotka uppoavat puuhun hieman hitaammin) tarttuvat terassilautaan, vetää puristusvoima vahvasti palkkia ja lautaa kiinni toisiinsa. Tämän vuoksi Per koki lautojen kiinnittyvän tiukasti.

Vinkki!
Ruuvin kierteettömän osa tulee jäädä puuosien saumakohtaan parhaan puristusvoiman saavuttamiseksi. 

Loading image...

Suositellut artikkelit

 

 

Loading image...

Rakenna terassi ennätysnopeasti!

ESSVE EDGEFAST -ammattilaistyökalulla rakennat terassin ilman näkyviä ruuveja ennätystahdissa. Tutustu sen hyviin puoliin ja lue, mitä puuseppä Timpa sanoo työkalusta.

Lue lisää
Loading image...

Vinkkejä ammattilaisilta ammattilaisille

Tänne olemme koonneet kokeneiden ammattilaisten vinkkejä muille ammattilaisille, jotka haluavat työskennellä entistä tehokkaammin. Hio terassirakennustaitosi huippuunsa!

Ammattilaisvinkit
Loading image...

Löydä lähin jälleenmyyjä

Rakennustarvikeliikkeestä löydät kaiken terassirakentamiseen – ruuvit, kiinnikkeet ja puutavaran. Olemme listanneet ESSVEn terassituotteiden jälleenmyyjät.

Löydä paikallinen myyjäsi
Loading image...