Ruostumattomien terassiruuvien käytön edut

Ruostumattomilla ruuveilla on monia hyviä puolia; korkean ruostesuojauksen ansiosta niitä voi käyttää lähes kaikissa ympäristöissä. Ruostumattomien ruuvien teräs on lisäksi joustavampaa, jolloin ne sietävät rakenteen liikettä irtoamatta. 

  • Hyvä ruostesuojaus – voidaan käyttää kaikissa ympäristöissä
  • Joustavia – sopivat hyvin rakenteisiin, jotka liikkuvat paljon

Ruostumattomia ruuvilaatuja on kaksi, A2 ja A4. Ruuveilla on hieman eroja, ja sopivan ruuvin valinta riippuu siitä, millaisen terassin rakennat, millaiseen ympäristöön ja mistä materiaalista.

Loading image...

Milloin terassi tulee rakentaa A4-ruuveilla?

Jos olet epävarma, mitä ruuvia tulee käyttää, on ruostumaton A4-ruuvi aina varma valinta. Sitä voi siten käyttää ympäristöstä, puulajista ja terassin koosta riippumatta ja takaa terassin kestävän vuosia eteenpäin.

Tietyissä tapauksissa, joissa ruuvi altistuu suurille rasituksille, on pakko käyttää ruostumattomia A4-ruuveja. Alla käymme läpi tilanteita, joissa A4-ruuvi on välttämättömyys.

Terassi rannikolle (suolavesi) 

Kosteassa ympäristössä puutavara turpoaa enemmän kuin muualla, jolloin puu liikkuu enemmän ja vaatii ruuvilta joustavuutta. Suolavesi lisää ruostumisen riskiä, joten korkein ruostesuojaus on toivottavaa.

Terassi uima- tai porealtaan ympärille 

Aivan kuten rannikolle rakennettaessa vaikuttavat kosteat olosuhteet uima-altaan ympärillä niin puuhun kuin ruuviinkin. Altaan vesi voi lisäksi aiheuttaa ruostumista ja hapettumista, jotka pahimmassa tapauksessa johtavat ruuvin murtumiseen. Näihin oloihin vaaditaan joustavaa ruuvia korkeimmalla ruostesuojauksella.  

Terassi eksoottisista ja arvokkaista puulajeista 

Teakin, Cumarun ja Organo Woodin kaltaiset puulajit kiertyvät ja turpoavat enemmän kuin tavallinen painekäsitelty puu. Koska puu elää enemmän, tarvitaan joustavaa terassiruuvia. Noudata aina puutavarantoimittajan suosituksia.

Loading image...

Vinkkejä altaan rakentamiseen

Jos rakennat terassille altaan tai kylpytynnyrin, vaikuttaa se niin terassin rakenteeseen, puulajin valintaan kuin ruuvivalintaankin. Mieti kaikki yksityiskohdat valmiiksi ennen rakentamisen alkamista.

Lue kaikki vinkit
Loading image...

Milloin terassi täytyy rakentaa A2-ruuveilla?

Ruostumaton, haponkestävä A4-ruuvi on aina varma valinta terassirakentamiseen. Usein kuitenkin riittää, että käytät hieman heikkolaatuisempaa ruostumatonta A2-ruuvia. Hinnaltaan ruostumaton A2-ruuvi on yleensä hieman A4-ruuvia edullisempi.

Alla käymme läpi, milloin terassirakentamisessa tulee käyttää vähintään ruostumatonta A2-ruuvia. 

Terassi järven/murtoveden läheisyyteen 

Makean veden tai murtoveden läheisyydessä terassi ei altistu samalle suolapitoisuudelle kuin merenrannoilla. Siellä tarvitaan kuitenkin myös kosteutta ja liikettä hyvin sietävää ruuvia. Sen vuoksi voit käyttää ruostumatonta A2-ruuvia.

Terassi suoraan maalle

Jos terassin kantava rakenne tulee suoraan maaperää vasten, voi kosteus nousta ylöspäin ja altistaa ruostumiselle. Silloin vaaditaan vähintään ruostumatonta A2-ruuvia.

Laaja tai korkea terassi 

Laajat tai korkeat terassit liikkuvat enemmän kuin matalat, pienet terassit. Siksi vaaditaan liikettä kestäviä ruuveja, A2-ruuvit sopivat hyvin näihin asennuksiin, sillä ruuvi on kyllin joustava.

Loading image...

Mitä eroa on ruostumattomilla A4- ja A2-ruuveilla?

A4 – paras ruostesuojaus ja joustavuus

ESSVEn ruostumattomat A4-ruuvit ovat haponkestäviä, mikä yksinkertaisesti tarkoittaa perinteistä ruostumatonta terästä korkeampaa lejeerinkisisältöä. Sen vuoksi A4-ruuveilla on paras mahdollinen ruostesuojaus, korroosionestoluokitus C5 ja teräs on hyvää ja joustavaa. Haponkestävää A4-ruuvia voi siten käyttää ympäristöstä, terassin koosta ja puulajista riippumatta.

A2 – hyvä ruostesuojaus ja joustavuus

ESSVEn ruostumattoman A2-ruuuvin lejeerinkisisältö ei ole yhtä hyvä kuin A4-ruuvin, minkä vuoksi ruostesuojaus on heikompi ja ruuvi ei ole aivan yhtä joustava (tosin edelleen joustava). A2-ruuvin korroosionestoluokitus on C4, eli sitä ei suositella kaikkein haastavimpiin ympäristöihin eikä tietyille puulajeille.

Mikä on korroosionestoluokitus?

Korroosionestoluokitus tarkoittaa ruostesuojauksen tasoa. Ruostesuojaluokitus on C1–C5, jossa C1 on heikoin ja C5 vahvin ruostesuojaus.

Loading image...

ESSDECK Max ruostumaton A2

Valitse ruostumaton A2-ruuvi, korroosionestoluokitus C4, kun rakennat järven tai murtoveden läheisyyteen. Ruuvi on joustava ja sietää hyvin liikettä ja sopii siksi myös suurten terassien rakentamiseen.

Tuotesivulle
Loading image...

ESSDECK Max ruostumaton A4

Valitse ruostumaton A4-ruuvi, korroosionestoluokitus C5, kun rakennat vaativiin ympäristöihin kuten uima-altaan ympärille, tai siltoja tai terasseja merenrannikolle.

Tuotesivulle
Loading image...

Ylläpito ja puhdistus vaikuttavat valintaan

Sulatussuolaus 

Talviaikaan terasseja usein suolataan. Tiedostathan, että sulatussuola sisältää syövyttäviä aineita, jotka imeytyvät puuhun ja vaikuttavat ruuviin. Vältä sulatussuolan aiheuttama ruuvien ruostuminen käyttämällä ruostumattomia A2- tai A4-ruuveja.

Terassin puhdistus

Puhdistusaineiden kemikaalit voivat haurastuttaa terassiruuveja. Ruostumattomiin ja haponkestäviin ruuveihin puhdistuskemikaalit eivät kuitenkaan vaikuta yhtä paljon kuin heikompilaatuisiin ruuveihin. Sen vuoksi sekä C4-korroosionestoluokitettu A2-ruuvi että haponkestävä C5-korroosionestoluokitettu A4-ruuvi ovat hyvä valinta, jos aiot käyttää puhdistusaineita terassin puhdistamiseen.

Loading image...

Huolla terassiasi

Askel askeleelta -opas terassin ylläpitoon. Esivalmistelut, pesuohjeet ja muut vinkit parhaaseen lopputulokseen ja aikaa kestävään terassiin.

Lue suosituksista
Loading image...

Suositellut artikkelit

 

 

Loading image...

Vältä tavallisimmat virheet

Olemme listanneet 7 terassirakentamisen yleisintä haastetta ja parhaat tavat välttää tai ratkaista ne.

Lue lisää
Loading image...

Ammattilaisten suosikkiterassiruuvi

Voiko ruuvi helpottaa rakentamista? Ehdottomasti! Lue kuinka ESSDECK Max -terassiruuvi on lyhyessä ajassa noussut ammattilaisten suosioon. Ehkä sinunkin kannattaisi valita se projektiisi?

Lue lisää ruuvista
Loading image...

Löydä lähin jälleenmyyjä

Rakennustarvikeliikkeestä löydät kaiken terassirakentamiseen – ruuvit, kiinnikkeet ja puutavaran. Olemme listanneet ESSVEn terassituotteiden jälleenmyyjät.

Löydä paikallinen myyjäsi
Loading image...