Tottuneena terassirakentajana osaat jo monta oikotietä tehokkaaseen projektiin. Oletettavasti voit kuitenkin hioa taitojasi yhdellä ja toisella TOP 10 -listamme vinkeistä, jotka ulottuvat piilotetun asennuksen nopeimmasta tavasta turhien korjausten välttämiseen.

1. Tee sähköinen ostoslista

Ammattikäyttöön tarkoitetulla ESSGUIDE-suunnittelutyökalulla lasket helposti projektiisi tarvittavan puutavaran, terassiruuvien ja muiden tarvikkeiden menekin. Syöttämäsi tiedot muutetaan täydelliseksi ostoslistaksi, jonka voit lähettää suoraan rautakauppaasi.

Projekti tallennetaan automaattisesti ja siten sinulla voi olla useita projekteja samanaikaisesti ja voit helposti muokata niitä tilanteiden muuttuessa.

Tarvikelaskuriin

Loading image...

2. Rakenna perusta ilman esiporausta

Minimoi työvaiheiden määrä runkoa kootessasi käyttämällä ruuveja, jotka eivät vaadi esiporausta. Käyttämällä WAF-puuruuvia tukirakennetta kootessasi ja palkkeja kiinnittäessäsi säästät paljon aikaa. Rakenneruuvilla ET-T, joka on myös ammattilaisten suosima, saat hyvännäköisen ja lähes piilotetun asennuksen ruuvin pienen ja puuhun uppoavan kannan ansiosta.

Loading image...

Puu- ja rakennusruuvi W

Kuormituskykyä vaativille järeämmille rakenteille suositellaan W-puuruuvia.

Tuotesivulle
Loading image...

RAKENNERUUVI ET-T

Rakenneruuvi ET-T liittää puuosat yhteen suurella puristusvoimalla eikä jää pinnalle näkyviin.

Tuotesivulle
Loading image...

3. Rakenna terassi – ennätysnopeasti

Investoi ESSVE EDGEFAST -naulaimeen, jolla rakennat terassin täysin ilman näkyviä naulankantoja, sillä kiinnitys tehdään viistosti laudan sivuun. Järjestelmän avulla lautojen asennus on 4 kertaa nopeampaa kuin muilla piilotetun asennuksen tavoilla sen ansiosta, että kaksi naulaa ammutaan samalla liikkeellä. Lisäksi työkalun avulla lautojen väli* säilyy automaattisesti oikeana koko ajan. Toimii useimmille puulajeille.

*Huom!
ESSVE EDGEFAST-järjestelmää ei voi käyttää yli 28 mm paksuille laudoille. Jos haluat asentaa piilotetusti sitä paksumpia lautoja, käytä Hidden Decking Systemiä.

Loading image...

Kiinnostuitko EDGEFASTista?

Olemme listanneet 5 EDGEFAST-järjestelmän etua ja syytä valita se seuraavaan terassiprojektiisi.

LUE NYT
Loading image...

EDGEFAST

EDGEFAST-järjestelmä koostuu ainutlaatuisesta naulaimesta, jonka avulla kiinnität kaksi kiinnikettä terassilautojen sivuille yhdellä liikkeellä.

Tuotesivulle
Loading image...

4. Jaa terassi osioihin

Yksi keino saumojen välttämiseen on jakaa terassi osioihin kohtisuorien lautojen avulla. Niin voit tilata puutavaran tasamittaisena, latoa ja ruuvata nopeasti ja lopuksi siistiä mahdolliset pituuserot pyörösahalla. Suunnittelu vaatii toki hieman enemmän aikaa etenkin rungon ja kehikon osalta, mutta sen saat helposti takaisin, kun puutavaraa ei tarvitse mittailla ja katkoa.  

Loading image...

5. Valitse ruostumaton terassiruuvi

Välty valituksilta ja takuukorjauksilta valitsemalla aina ruostumaton terassiruuvi, koska sillä on pisin elinikä ja se kestää myös rakenteen liikkumista. Lisäksi et voi tietää, keksiikö asiakas suolata terassiaan talviaikaan. Ruostumaton ruuvi on varma valinta!

Loading image...

PUUSEPPIEN SUOSIKKI

Valitse ESSDECK Max -terassiruuvi, jos rakennat terassin perinteiseen tapaan. Ruuvilla on suuri puristusvoima ja pieni kanta, jonka ansiosta lopputulos näyttää hyvältä.

Tuotesivulle
Loading image...

TERASSIRUUVI PIILOTETTUUN ASENNUKSEEN

Valitse ruostumattomat A4-luokan Hidden Decking -ruuvit (HDS), kun haluat terassin ilman näkyviä ruuvinkantoja. Ruuvit asennetaan helposti mukana tulevalla HDS-työkalulla.

Tuotesivulle
Loading image...

6. Varmista suorat linjat

Koska terassilautojen leveys voi vaihdella, käytä värilankaa suorien linjojen merkitsemiseen suositusten mukaan. Se vie hieman aikaa, mutta lopulta säästää sitä, kun sinun ei tarvitse työn aikana tarkistusmittailla, ettei terassista tule viuhkamainen.

Loading image...

7. Käytä ESSDECK Max -terassiruuveja

Jos saamasi puutavara on suurelta osin vääntynyttä tai kieroa, hanki ESSDECK Max -terassiruuveja. Ruuvilla on erittäin suuri puristusvoima, joka pakottaa kiertyneetkin laudat paikalleen. Lisäksi sylinterimäisen kannan ansiosta lopputulos näyttää hyvältä eikä halkeile. 

Loading image...

PUUSEPPIEN SUOSIKKI

Valitse ESSDECK Max -terassiruuvi, jos rakennat terassin perinteiseen tapaan. Ruuvilla on suuri puristusvoima ja pieni kanta, jonka ansiosta lopputulos näyttää hyvältä.

Tuotesivulle
Loading image...

8. Osta itsellesi työkaveri

Investoi Vikingarmiin, voimakkaaseen nosto- ja kiinnitystyökaluun, joka nostaa jopa 150 kg. Kuin työkaveri se nostaa painavaa palkkia toisesta päästä samalla kun sinä ruuvaat toista. Täydellinen apuri yksinrakentajalle.


9. Käytä monitoimisahaa

Kokemuksesta tiedät, miten rasittavaa ja aikaavievää on kantaa lankkuja sahalle ja sahalta. Siksi voi olla järkevää investoida akkukäyttöiseen työkaluun, jossa yhdistyvät pyörösahan, upotussahan ja jiiri-/katkaisusahan toiminnot.

Loading image...

10. ESSBOX huolehtii ruuveista!

Lajittele terassiprojektiin tarvitsemasi kiinnikkeet ESSBOX-laukkuihin. Siten kaikki tarvikkeet ovat samassa paikassa ja ne on helppo kuljettaa autosta työmaalle ja pois. Lisäksi huomaat hyvissä ajoin, milloin jokin tarvike on loppumassa.

Loading image...

JÄRJESTELE ESSBOXILLA NIIN HOMMA SUJUU NOPEAMMIN

Täytä ESSBOX Mini -laukku projektin kaikilla ruuveilla. Näet koko sisällön kerralla ja kuljetat sen helposti työmaan ja varaston välillä.

Loading image...

Suositellut artikkelit

 

 

Loading image...

Rakenna terassi ennätysnopeasti!

ESSVE EDGEFAST -ammattilaistyökalulla rakennat terassin ilman näkyviä ruuveja ennätystahdissa. Tutustu sen hyviin puoliin ja lue, mitä puuseppä Timpa sanoo työkalusta.

Lue lisää
Loading image...

Ammattilaisten suosikkiterassiruuvi

Voiko ruuvi helpottaa rakentamista? Ehdottomasti! Lue kuinka ESSDECK Max -terassiruuvi on lyhyessä ajassa noussut ammattilaisten suosioon. Ehkä sinunkin kannattaisi valita se projektiisi?

Lue lisää ruuvista
Loading image...

Löydä lähin jälleenmyyjä

Rakennustarvikeliikkeestä löydät kaiken terassirakentamiseen – ruuvit, kiinnikkeet ja puutavaran. Olemme listanneet ESSVEn terassituotteiden jälleenmyyjät.

Löydä paikallinen myyjäsi
Loading image...